Káva je vypredaná a bude opäť v ponuke od cca. 10.6.
NÁZOV TEJTO KÁVY JE NA ŽALOBU! Povedala jedna pani na Žilinskom festivale kávy. Potom kávu ochutnala a ihneď si kúpila jeden balíček na doma.
Táto káva chutí po "peachy", teda broskyni. A chutí aj po pomaranči, mandarinkách a po čerstvom tropickom ovocí a je výsledkom šialeného experimentu.
Farmár do vzduchotesnej nádoby nasypal zelenú kávu a k nej pridal broskyne. Potom ich tam nechal spolu pekne dlho, aby sa zabavili. My v pražiarni sme k nej pridali anaerobicky fermentovanú Etiópiu a vzniklo z toho toto "popeachy" dielo. Ovocná BOMBA!
Ak vám chutil pineapple express, tak z tejto kávy budete namäkko. Pripravte si kávovary a mlynčeky, uvarte skvelú šálku a po každom dúšku si poviete len "mňam, táto káva naozaj chutí popeachy"
100 % Arabika blend
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Nakúpte túto kávu v cenovo zvýhodnenom sete "OVOCNÍCI"
Aróma kávy je prenikavá, sladká a broskyňová. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti kávy dominuje broskyňa a okolo nej sa kĺbia chute sladkého tropického ovocia. Dochuť kávy je mierne horká ako zelený čaj.
Farmár z Kolumbie do vzduchotesnej nádoby nasypal zelenú kávu a k nej pridal broskyne. Potom ich tam nechal spolu pekne dlho, aby sa zabavili. My v pražiarni sme k nej pridali anaerobicky fermentovanú Etiópiu a vzniklo z toho toto "popeachy" dielo. Ovocná BOMBA!
50% Colombia Peach Honey - Jairo Arcila
50% Ethiopia Anaerobic Washed - Daye Bensa
Fľakatá POPEACHY! Pri experimentálnych spracovaniach sa dejú veci, ktoré farmár nemá vždy plne pod kontrolou. Ak ste mali od nás túto kávu v predošlom spracovaní v roku 2023, tak bola veľmi pekná a jednofarebná. Spracovanie z roku 2024 je tmavšie a vďaka tomu druhá káva v blende (Etiópia) je výrazne svetlejšia. Tohtoročná "peach" je tmavšia, pretože sa farmár rozhodol fermentovať kávu dlhšie, čo má za následok ešte viac broskyňovej chuti. Vo výsledku je ale káva viac fľakatá, no chuti to nevadí. Jairovi sme napísali a sám uznal, že to s fermentáciou asi prehnal viac, než by bolo OK. Prisľúbil nám, že ďalšie kávy nám spracuje už "po starom".