COLOMBIA Ortíz - stredné praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

COLOMBIA Ortíz - stredné praženie (200 g, zrnková káva)

Najpredávanejšie

POSLEDNÍ JEDIOVIA Z KOLUMBIE

S rodinou Ortíz spolupracujeme od roku 2022. Vtedy sme prvý krát nakúpili slávnu geishu od Williama Ortíza (syna Libarda). Od toho času sme od nich mali rôzne špecialitky a naposledy ste mohli vyskúšať set "otec proti synovi". Bola to tá istá káva, no jednu spracoval otec a druhú syn.

Tentokrát od nich prinášame kávu zo spoločnej kooperácie. Rozhodli sa spojiť sily a kávu zbierali a spracovali spoločne. Vytvorili tak spoločné dielo v ktorom sa kĺbia dlhoročné skúsenosti otca Libarda a dravosť a experimenty syna Williama.

Káva je spracovaná suchou metódou, no v kolumbii, kde je vysoká vlhkosť vzduchu to znamená pomalé sušenie a naturálnu fermentáciu počas sušenia. Za následok to má naozaj ťažké, vínne a fermentované chute. Milovníci silno fermentovaných káv si prídu na svoje.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso / moka / french press
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

12,00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 15.05.2024
Upražené a vypité: 425x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Recepty

Recepty

espresso

TURBOSHOT

20g kávy na 50g nápoja

čas extrakcie 18 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky

 

PEŤO ODPORÚČA

20g kávy na 45g nápoja

čas extrakcie 25 sekúnd - začať počítať až keď začne vytekať káva z páky

Tento recept mi príde celkom masívny, tak odporúčam skúsiť aj turboshot aj tento. Budem rád za späťnú väzbu, ktorá ti sadla viac :-)

 

Recept od Filipa Lörinca

 

Pomer (brew ratio): 1:3
Mletie: veľmi jemné
Teplota extrakcie: 94°C
Tlak: 9 barov
Čas extrakcie: 29 s

 

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá. Telo kávy je silné a dominantné. V chuti sa kĺbi sladkosť tropického ovocia, ktoré je doprevádzané ťažšími tónmi červeného hrozna a klinčekov. Dochuť kávy je mierne horká, karamelová a dlhá.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody pink bourbon sa pestujú v regióne Bruselas vo vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2023. 

Ďalšie informácie

REGIÓN: Bruselas, Huila
FARMA: Finca La Cabaña
FARMÁR: Libardo Ortíz
ODRODA: Pink Bourbon
SPRACOVANIE: natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1700 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023

 

RECEPT NA ESPRESSO:

 

20g kávy na 50g nápoja

čas extrakcie 20 sekúnd (turbo shot)

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Pre mna zatial 1 z naj SG kav za poslednu dobu. Zamatova smooth ovocna crema a takisko jemna, ale intezivna ovocna chut.
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať